Pelgrim
"Het Pelgrimspad"
Praktijk voor hypnotherapie en psychologische hulpverlening
Jos Crijns, Sociaal Pedagoog/Andragoog
& Hypnotherapeut
Denemarkenstraat 11
6137 KT Sittard
Tel: 046-4583472
Belangstelling voor
een afspraak?
Klik hier!
Logo NBVH
Logo RBCZ
In gesprek onder hypnose

Behandeling

Behandeling vindt plaats op afspraak:
Maandag: vanaf 9.30 uur (overdag en eventueel `s avonds)
Dinsdag: vanaf 9.30 uur (overdag en eventueel `s avonds)
Woensdagochtend: incidenteel vanaf 9.30 uur
Zaterdagochtend: incidenteel vanaf 10.00 uur

 

Maak een keuze uit de volgende onderwerpen:
Werkwijze
Wat gebeurt er in hypnotherapie?
Hoe werkt hypnotherapie?

Werkwijze:

Er vindt een intake (kennismakingsgesprek) plaats om het probleem van de cliŽnt helder te krijgen en de oorzaak achter het probleem te achterhalen. Aan de hand van deze informatie worden er doelen geformuleerd, waar in therapie aan gewerkt zal worden.

Hypnotherapie wordt toegepast bij het behandelen van psychische- en psychosomatisch klachten en problemen van uiteenlopende aard. Dit kunt u op mijn website terugvinden onder het tabblad "Home".

Afhankelijk van de problematiek wordt er tijdens een therapiesessie hypnotherapie of een andere therapievorm, zoals IEMPT (Integral Eye Movement Therapy), ingezet. Soms kan het belangrijk zijn, om bij de aanpak van een probleem, NLP (Neuro LinguÔstisch Programmeren) of een andere gesprekstechniek toe te passen.

Wat gebeurt er in hypnotherapie?

Tijdens een hypnotherapiesessie wordt er gebruik gemaakt van een lichte trance om in een toestand van hypnose te geraken. Dagelijks zijn er situaties waarbij spontaan een lichte trance ontstaat, die we ook in een hypnotherapiesessie kunnen ervaren. Als je bij het lezen van een boek helemaal in het verhaal opgaat, sluit je de buitenwereld gedeeltelijk buiten en hoor je niet dat een auto voorbijkomt. Op zo`n moment zul je het contact met de buitenwereld niet kwijtraken en houd je grip op jezelf en je omgeving. In een toestand van lichte trance, die tijdens een hypnotherapiesessie ontstaat, behoud je het bewustzijn en zul niet iets gaan doen dat voor jou onaanvaardbaar is. Hypnotherapie zet hypnose therapeutisch in voor therapie. Dit gebeurt doelbewust als een therapeutisch hulpmiddel. In trance ben je meer op jezelf gericht en is het minder belangrijk wat er om je heen gebeurt, omdat de buitenwereld bewust wordt buitengesloten, om je contact te laten maken met de belevingen van je binnenwereld. Zo creŽer je ruimte om de diepere lagen in jezelf te gaan ontdekken en krijg je contact met de gevoelens en overtuigingen in je onderbewustzijn. Dit bied je kansen om aan jezelf en je problemen te kunnen werken.

Hoe werkt hypnotherapie?

In het dagelijks leven is het niet zo, dat emoties met de jaren slijten. Verdrongen emoties van boosheid, verdriet of angst vriezen als het ware in en blijven hun invloed op ons bestaan houden, zodra we er weer mee in aanraking komen. Situaties in ons leven zorgen er steeds opnieuw voor, dat ze opgerakeld worden. Dit blijft zolang doorgaan, totdat ze in een sessie herbeleefd en gevoeld zijn. Dan kunnen we ze verwerken, loslaten en kan er een andere houding tegen aangenomen worden. Tijdens een hypnotherapiesessie kun je in je lichaam ervaren waar klachten over gaan, zonder dat daar een barriŤre van weerstand op zit, die door beelden of overtuigingen in stand wordt gehouden. Weerstand en overtuigingen zijn gebaseerd op angsten, die ons verhinderen om naar de oorsprong van ons probleem te kijken. Tijdens een hypnotherapiesessie wordt deze weerstand en angst gepasseerd. Je gaat op ontdekkingsreis. Dit geeft je inzichten om van nu af aan andere keuzes te maken en oude overtuigingen los te laten en over boord te gooien. Als je bang bent om op de straat te komen, gaan we in hypnose op zoek naar de oorzaak. Waar komt deze angst en dat gevoel vandaan en zetten deze angst en dat gevoel buiten de deur. Naderhand zul je merken, dat je deze angst niet meer nodig hebt. Dit komt, omdat je het in je onderbewustzijn hebt opgeruimd, waardoor je nu zonder angst kunt handelen.