Pelgrim
"Het Pelgrimspad"
Praktijk voor hypnotherapie en psychologische hulpverlening
Jos Crijns, Sociaal Pedagoog/Andragoog
& Hypnotherapeut
Denemarkenstraat 11
6137 KT Sittard
Tel: 046-4583472
Mobiel: 06-20161700
Belangstelling voor
een afspraak?
Klik hier!
Logo NBVH
In gesprek onder hypnose

Behandeling

Behandeling vindt plaats op afspraak:
Maandag: vanaf 10.00 uur
Vrijdag: vanaf 14.00 uur
Zaterdag: vanaf 10.00 uur

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van behandeling.
Afhankelijk van de problematiek kan in 3 ŗ 5 sessies het gewenste resultaat behaald worden.

 

Maak een keuze uit de volgende onderwerpen:
Werkwijze
Wat gebeurt er in hypnotherapie?
Hoe werkt hypnotherapie?

Werkwijze:

Bij het kennismakingsgesprek wordt als eerste een intake gedaan om duidelijk te krijgen wat het probleem is en de oorzaak achter het probleem van de cliŽnt. Aan de hand van de uitkomst van dit intakegesprek wordt een doel geformuleerd waar in de therapie met de cliŽnt aan gewerkt zal worden.

Hypnotherapie wordt ingezet bij psychische- en psychosomatisch problemen, waarbij de behandeling zich richt op uiteenlopende klachten die u op mijn website kunt terugvinden onder het tabblad "Home".

Afhankelijk van de problematiek wordt tijdens therapiesessie gebruik gemaakt van hypnotherapie of wordt voor een andere vorm van therapie gekozen. Soms kan het belangrijk zijn om bepaalde NLP-interventies in te zetten of gebruik te maken van creatieve therapie door het probleem in een tekening of een boetseerwerkje tot uitdrukking te brengen. Zo wordt het hanteerbaar om het te kunnen verwerken of op een andere manier aanvaardbaar in het leven te maken.

Wat gebeurt er in hypnotherapie?

Tijdens een hypnotherapiesessie wordt gebruikgemaakt van lichte trance om een toestand van hypnose te bereiken. Dagelijks ervaren we spontaan situaties van lichte trance, die we ook in hypnotherapie gebruiken. Als je bij het lezen van een boek helemaal in het verhaal opgaat, sluit je de buitenwereld ook gedeeltelijk buiten en hoor je niet dat een auto langsrijdt. Op zo`n moment raak je ook niet het contact met de buitenwereld kwijt en houd je grip op jezelf en je omgeving. Tijdens een lichte trance, die in een hypnosessie opgeroepen wordt, behoud je ook dit bewustzijn en zul niet iets doen, dat voor jou onaanvaardbaar is. Hypnotherapie zet hypnose therapeutisch in voor therapie. Dit gebeurt doelbewust als een therapeutisch middel. In trance ben je meer op jezelf gericht en is het minder belangrijk wat er om je heen gebeurt. In een sessie sluit je bewust de buitenwereld buiten om in contact te komen met je binnenwereld. Zo creŽer je ruimte voor diepere lagen in jezelf om contact te krijgen met gevoelens en overtuigingen in je onderbewustzijn. Dit bied je kansen om aan jezelf en je problemen te werken.

Hoe werkt hypnotherapie?

In het dagelijks leven is het niet zo, dat emoties met de jaren slijten. Verdrongen emoties van boosheid, verdriet of angst vriezen als het ware in en blijven hun invloed op ons leven houden zodra we er weer mee in aanraking komen. Situaties in ons leven zorgen er steeds opnieuw voor dat ze opgerakeld worden. Dit blijft zolang doorgaan, totdat ze in een sessie herbeleefd en gevoeld zijn. Dan kunnen we ze verwerken, loslaten en er een andere houding tegen aannemen. Tijdens een hypnotherapiesessie kun je in je lichaam ervaren waar klachten over gaan, zonder dat daar een barriŤre van weerstand op zit die je door beelden of overtuigingen in stand houdt. Weerstand en overtuigingen zijn gebaseerd op angsten, die ons verhinderen om naar de oorsprong te kijken. In een hypnosessie wordt deze weerstand en angst gepasseerd. Je gaat op ontdekkingsreis. Dit geeft je inzichten om vanaf nu andere keuzes te maken en oude overtuigingen los te laten en over boord te gooien. Als je bang bent om op de straat te komen, gaan we in hypnose op zoek naar de oorzaak. Waar komt deze angst en dat gevoel vandaan en zetten deze angst en dat gevoel buiten de deur. Naderhand zul je merken, dat je deze angst niet meer nodig hebt. Dit komt, omdat je het in je onderbewustzijn opgeruimd hebt, waardoor je nu zonder angst kunt handelen.