Pelgrim
"Het Pelgrimspad"
Praktijk voor hypnotherapie en psychologische hulpverlening
Jos Crijns, Sociaal Pedagoog/Andragoog
& Hypnotherapeut
Denemarkenstraat 11
6137 KT Sittard
Tel: 046-4583472
Mobiel: 06-20161700
Belangstelling voor
een afspraak?
Klik hier!
Logo NBVH
Pelgrimspad

Het Pelgrimspad

Het Pelgrimspad staat symbool voor mijn visie op het leven en op hulpverlening.

Het is de weg die wij als mens op onze tocht vanaf onze geboorte tot aan onze eindbestemming bewandelen. Daarbij krijgt dit pad zijn eigen vorm en inhoud door alles wat wij tijdens deze reis in positieve en negatieve zin meemaken.
Het vormt ons tot de mens, die wij spiritueel zullen worden. Het is onze levenstocht die zich kenmerkt door pieken en dalen, die gepaard gaan met gevoelens van vreugde en verdriet. De kennis en ervaring die wij als pelgrim in onze rugzak meedragen, stelt ons in staat moeilijkheden en ontberingen op ons pad te trotseren.
De negatieve ervaringen die wij het hoofd weten te bieden, zijn achteraf de levenslessen waaruit wij vaak het meeste kunnen leren. Op het moment dat dit pad onbegaanbaar lijkt te worden, wil ik samen met jou dit moeilijke stuk gaan.

Daarbij wil ik je zo lang als hulpverlener begeleiden en bijstaan, totdat je de hulpbronnen weer in jezelf weet te herontdekken en in te zetten om op eigen kracht dit pad verder te vervolgen.

Aandachtsgebieden in therapie met bijzondere affiniteit:

Door mijn ervaringen als wijkverpleegkundige in de gezondheidszorg en de ervaring die ik op dit moment als leraar en leerlingbegeleider in het onderwijs op doe, gaat mijn bijzondere affiniteit uit naar het werken met cliŽnten uit deze twee sectoren. Enerzijds wil ik mij richten op cliŽnten met psychosomatisch gerelateerde gezondheidsklachten. Anderzijds wil ik mij richten op het werken met kinderen, die problemen rond faalangst en pesten ondervinden. Hier heb ik veel ervaring en expertise in opgedaan. In mijn werkstuk bij het afstuderen als hypnotherapeut (met als titel "Het verleden een andere betekenis geven" Pestproblemen in andere banen leiden) wordt beschreven hoe een brugklasser gebaat is bij drie sessies hypnotherapie. Hierdoor gaat zij haar situatie anders benaderen en neemt zij ten aanzien van haar probleem een andere houding aan.

Specialisatie t.b.v. het aandachtsgebied PDS-therapeut:

Als gespecialiseerd hypnotherapeut heb ik me toegelegd in de behandeling van cliŽnten met psychosomatisch klachten t.g.v. PDS.
Voor meer info zie tabblad PDS-therapie.